Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu

Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu - Helo kawan Resepi ala Melayu, Dalam perkongsian kali ini bertajuk Resepi Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu, Saya telah menyediakan lengkap bahan-bahan dan cara resepi memasak dari awal lagi sehingga akhir, Mudah-mudahan kandungan catatan yang saya tulis resepi ini anda dapat memahami. Okay lah, inilah resipi lengkap.

Masakan : Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu

lihat juga


Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu

BISKUT TIRAMISU 2
Bahan-Bahannya:
1 peket biskut merie perisa coklat
1 tin susu cair 
1/2 tin susu pekat - saya kurangkan sebab tak suka manis sangat
4 sudu makan tepung kastard
1 cawan air
Secubit garam 
Nestum
Serbuk milo

 Cara-caranya:

  • Satukan susu cair, susu pekat, tepung kastard, air dan garam ke dalam periuk.
  • Menggunakan api yang perlahan, masak dan kacau campuran kastard hingga adunan menjadi likat.
  • Tutup api.


  •  Susun biskut dalam bekas/ loyang.
  • Masukkan adunan kastard dan ratakan supaya menutupi lapisan biskut. Taburkan nestum diikuti dengan serbuk milo.
  • Susun lagi lapisan biskut di atas lapisan kastard tadi. Lapiskan lagi dengan adunan kastard dan taburkan nestum diikuti oleh milo. Ulang langkah ini hingga habis.
  • Lapisan atas sekali, lapiskan dengan adunan kastard dan lebihkan taburan nestum dan serbuk milonya.
  • Simpan biskut tiramisu ini di dalam peti sejuk selama 2 - 3 jam. Lagi lama dalam peti sejuk, lagi sedap.
  • Hidangkan.





Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu

Masa sekian resipi Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.

Anda sedang membaca artike Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu dan artike ini permalink url https://melayu-resepi.blogspot.com/2015/03/resepi-biskut-tiramisu-2-ala-melayu.html Mudah-mudahan artikel ini Ini mungkin berguna.

0 Response to "Resepi BISKUT TIRAMISU 2 ala Melayu"

Catat Ulasan