Masakan : Resepi MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURI ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURI ala Melayu
Resepi MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURI ala Melayu
MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURIBahan-bahannya:
1 ikat pucuk geti - pisahkan ranting dari pucuk dahan, cuci, ambil beberapa ranting dan simpulkan. Lakukan hingga habis.
1 biji keledek (sederhana besar) - kupas, dipotong dadu besar dan direbus hingga empuk. Buang air rebusan keledek.
1 biji bawang besar - mayang nipis
3 ulas bawang putih - hiris nipis
1 biji cili merah - hiris nipis
1 sudu makan ikan bilis
2 cawan santan pekat
2 cawan air
Garam
Serbuk perasa
Cara-caranya:
- Masukkan semua bahan ke dalam periuk.
- Masak hingga mendidih dan pucuk geti layu. (pastikan sentiasa dikacau supaya santan tidak pecah lemak.
- Tutup api. Hidangkan.
Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURI ala Melayu
Masa sekian resipi Resepi MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURI ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.
0 Response to "Resepi MASAK LEMAK PUCUK GETI / PUCUK TURI ala Melayu"
Catat Ulasan