Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu

Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu - Helo kawan Resepi ala Melayu, Dalam perkongsian kali ini bertajuk Resepi Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu, Saya telah menyediakan lengkap bahan-bahan dan cara resepi memasak dari awal lagi sehingga akhir, Mudah-mudahan kandungan catatan yang saya tulis resepi ini anda dapat memahami. Okay lah, inilah resipi lengkap.

Masakan : Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu

lihat juga


Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu

BISKUT TIRAMISU
Bahan-Bahannya:
1 peket biskut - dari apa-apa jenis (saya guna biskut cream creakers)
1 tin susu cair - saya guna susu full cream Dutch Lady
1/2 tin susu pekat - saya kurangkan sebab tak suka manis sangat
4 sudu makan tepung kastard
1 cawan air
Secubit garam 
Serbuk milo

Cara-caranya:

  • Satukan susu cair, susu pekat, tepungkastard, air dan garam ke dalam periuk.
  • Menggunakan api yang perlahan, masak dan kacau campuran kastard hingga adunan menjadi likat.
  • Tutup api.


  •  Susun biskut dalam bekas/ loyang.
  • Masukkan adunan kastard supaya menutupi lapisan biskut dan ratakan. Taburkan serbuk milo.

  • Susun lagi lapisan biskut di atas lapisan kastard tadi. Lapiskan lagi dengan adunan kastard dan taburkan milo. Ulang langkah ini hingga habis.
  • Lapisan atas sekali, lapiskan dengan adunan kastard dan lebihkan taburan serbuk milonya.


  •  Simpan biskut tiramisu ini di dalam peti sejuk selama 2 - 3 jam.
  • Hidangkan.




Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu

Masa sekian resipi Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.

Anda sedang membaca artike Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu dan artike ini permalink url https://melayu-resepi.blogspot.com/2015/01/resepi-biskut-tiramisu-ala-melayu.html Mudah-mudahan artikel ini Ini mungkin berguna.

0 Response to "Resepi BISKUT TIRAMISU ala Melayu"

Catat Ulasan