Masakan : Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu
Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu
AIS KRIM JAGUNG
Bahan-Bahannya:
2 cawan susu Full Cream Dutch Lady
2 sudu makan susu pekat
4 sudu makan pati jagung (saya guna pati jagung untuk buat air tu)
- Gaulkan semua bahan hingga sebati. Saya guna blender je. Sebab tu berbuih-buih atasnya tu. So, sila abaikan buih-buih tu ye... hahaha.
- Tuangkan ke dalam acuan ais krim.
- Sejukkan semalaman atau selama 5 jam.
- Nikmatilah bila sudah beku..
*** Nak mudah keluarkan ais krim dari acuannya, letakkan dasar dan tepi-tepi acuan tu pada aliran air paip. Macam kita nak keluarkan ais tu... Hingga kita boleh keluarkan ais krim tu lah... Apa lagi... Ais krim dah keluar dari acuan... Ngap lah... hihihi...
Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu
Masa sekian resipi Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.
0 Response to "Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu"
Catat Ulasan