Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu

Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu - Helo kawan Resepi ala Melayu, Dalam perkongsian kali ini bertajuk Resepi Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu, Saya telah menyediakan lengkap bahan-bahan dan cara resepi memasak dari awal lagi sehingga akhir, Mudah-mudahan kandungan catatan yang saya tulis resepi ini anda dapat memahami. Okay lah, inilah resipi lengkap.

Masakan : Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu

lihat juga


Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu

AIS KRIM JAGUNG
Bahan-Bahannya:
2 cawan susu Full Cream Dutch Lady
2 sudu makan susu pekat
4 sudu makan pati jagung (saya guna pati jagung untuk buat air tu)

Cara-caranya:

  • Gaulkan semua bahan hingga sebati. Saya guna blender je. Sebab tu berbuih-buih atasnya tu. So, sila abaikan buih-buih tu ye... hahaha.


  •  Tuangkan ke dalam acuan ais krim.
  • Sejukkan semalaman atau selama 5 jam.
  • Nikmatilah bila sudah beku..
*** Nak mudah keluarkan ais krim dari acuannya, letakkan dasar dan tepi-tepi acuan tu pada aliran air paip. Macam kita nak keluarkan ais tu... Hingga kita boleh keluarkan ais krim tu lah... Apa lagi... Ais krim dah keluar dari acuan... Ngap lah... hihihi...





Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu

Masa sekian resipi Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.

Anda sedang membaca artike Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu dan artike ini permalink url https://melayu-resepi.blogspot.com/2013/12/resepi-ais-krim-jagung-ala-melayu.html Mudah-mudahan artikel ini Ini mungkin berguna.

0 Response to "Resepi AIS KRIM JAGUNG ala Melayu"

Catat Ulasan