Masakan : Resepi SARDIN MASAK CILI API ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi SARDIN MASAK CILI API ala Melayu
Resepi SARDIN MASAK CILI API ala Melayu
SARDIN MASAK CILI APIBahan-Bahannya:
1 tin kecil sardin - saya guna brand Agromas
1 biji bawang besar - dibelah dua dan dimayang kasar
2 keping asam gelugor
1 tin kecil sardin air
garam
perasa
Bahan Tumbuk Lumat:
25 biji cili api
4 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
Cara-caranya:
- Panaskan sedikit minyak. Tumis bahan tumbuk hingga wangi dan pecah minyak.
- Masukkan bawang besar. Kacau rata.
- Masukkan ikan sardin dan sosnya sekali.
- Masukkan air. (Sukat guna tin sardin yang telah kosong tadi).
- Masukkan asam gelugor. Biarkan mendidih.
- Masukkan garam dan perasa. Masak hingga kuah pekat dan bawang besar layu.
- Tutup api dan hidangkan.
Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi SARDIN MASAK CILI API ala Melayu
Masa sekian resipi Resepi SARDIN MASAK CILI API ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.
0 Response to "Resepi SARDIN MASAK CILI API ala Melayu"
Catat Ulasan