Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu

Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu - Helo kawan Resepi ala Melayu, Dalam perkongsian kali ini bertajuk Resepi Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu, Saya telah menyediakan lengkap bahan-bahan dan cara resepi memasak dari awal lagi sehingga akhir, Mudah-mudahan kandungan catatan yang saya tulis resepi ini anda dapat memahami. Okay lah, inilah resipi lengkap.

Masakan : Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu

lihat juga


Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu

AYAM PANGGANG
Bahan-bahannya:
8 ketul whole leg - (boleh juga kalau nak guna 1 ekor ayam)

Bahan Kisar:
4 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
1 inci halia
2 sudu makan madu
1 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu teh serbuk lada putih/lada sulah
1 sudu teh serbuk kunyit
1sudu makan sos tiram
sedikit garam
1 sudu makan gula
1 sudu teh mixed herbs

Cara-caranya:

  1. Lumur bahan kisar pada ayam. Perap lebih kurang 2 jam. Perap lagi lama lagi sedap.
  2. Panggang ayam hingga masak. Boleh guna oven atau bara api. (Kali ini saya masak guna magic pan aje).
  3. Hidangkan.




Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu

Masa sekian resipi Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.

Anda sedang membaca artike Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu dan artike ini permalink url https://melayu-resepi.blogspot.com/2013/07/resepi-ayam-panggang-ala-melayu.html Mudah-mudahan artikel ini Ini mungkin berguna.

0 Response to "Resepi AYAM PANGGANG ala Melayu"

Catat Ulasan