Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu

Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu - Helo kawan Resepi ala Melayu, Dalam perkongsian kali ini bertajuk Resepi Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu, Saya telah menyediakan lengkap bahan-bahan dan cara resepi memasak dari awal lagi sehingga akhir, Mudah-mudahan kandungan catatan yang saya tulis resepi ini anda dapat memahami. Okay lah, inilah resipi lengkap.

Masakan : Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu

lihat juga


Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu

TUMIS AIR PETOLA
Bahan-bahannya:
2 biji petola - dibuang kulit luar dan dipotong 1 inci
1 bungkus suun - direndam hingga lembut dan dipotong 2 inci
sedikit udang sayur
2 cawan air
1 biji cili merah - dihiris serong

Bahan hiris nipis:
2 ulas bawang putih
1 biji bawang merah

Cara-caranya:

  1. Panaskan sedikit minyak dalam periuk. tumis bahan hiris hingga wangi.
  2. Masukkan air dan udang. Biarkan mendidih.
  3. Masukkan petola dan cili merah. Biarkan mendidih dan petola layu.
  4. Masukkan garam. 
  5. Masukkan suun. Gaul rata dan terus tutup api
  6. Hidangkan.




Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu

Masa sekian resipi Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.

Anda sedang membaca artike Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu dan artike ini permalink url https://melayu-resepi.blogspot.com/2013/02/resepi-tumis-air-petola-ala-melayu.html Mudah-mudahan artikel ini Ini mungkin berguna.

0 Response to "Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu"

Catat Ulasan