Masakan : Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu
Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu
TUMIS AIR PETOLABahan-bahannya:
2 biji petola - dibuang kulit luar dan dipotong 1 inci
1 bungkus suun - direndam hingga lembut dan dipotong 2 inci
sedikit udang sayur
2 cawan air
1 biji cili merah - dihiris serong
Bahan hiris nipis:
2 ulas bawang putih
1 biji bawang merah
Cara-caranya:
- Panaskan sedikit minyak dalam periuk. tumis bahan hiris hingga wangi.
- Masukkan air dan udang. Biarkan mendidih.
- Masukkan petola dan cili merah. Biarkan mendidih dan petola layu.
- Masukkan garam.
- Masukkan suun. Gaul rata dan terus tutup api
- Hidangkan.
Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu
Masa sekian resipi Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.
0 Response to "Resepi TUMIS AIR PETOLA ala Melayu"
Catat Ulasan