Masakan : Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu
Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu
TUMIS AIR BAYAM MERAHBahan-bahannya:
Bayam merah
sedikit udang sayur
1 biji cili merah - dihiris serong
2 cawan air
Bahan hiris nipis:
3 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
Cara-caranya:
- Panaskan 2 sudu makan minyak. Tumis bahan hiris hingga wangi.
- Masukkan air dan udang. Biarkan mendidih.
- Masukkan bayam, cili merah dan garam. Kacau rata dan bayam layu.
- Tutup api. Hidangkan.
Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu
Masa sekian resipi Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.
0 Response to "Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu"
Catat Ulasan