Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu

Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu - Helo kawan Resepi ala Melayu, Dalam perkongsian kali ini bertajuk Resepi Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu, Saya telah menyediakan lengkap bahan-bahan dan cara resepi memasak dari awal lagi sehingga akhir, Mudah-mudahan kandungan catatan yang saya tulis resepi ini anda dapat memahami. Okay lah, inilah resipi lengkap.

Masakan : Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu
Tajuk masakan : Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu

lihat juga


Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu

TUMIS AIR BAYAM MERAH
Bahan-bahannya:
Bayam merah
sedikit udang sayur
1 biji cili merah - dihiris serong
2 cawan air

Bahan hiris nipis:
3 ulas bawang putih
1 biji bawang besar

Cara-caranya:

  1. Panaskan 2 sudu makan minyak. Tumis bahan hiris hingga wangi.
  2. Masukkan air dan udang. Biarkan mendidih.
  3. Masukkan bayam, cili merah dan garam. Kacau rata dan bayam layu.
  4. Tutup api. Hidangkan.




Itulah bagaimana untuk membuat dan memasak Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu

Masa sekian resipi Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu, Mudah-mudahan boleh memberi manfaat kepada anda semua. Well, Sila Baca artike memasak resepi lain.

Anda sedang membaca artike Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu dan artike ini permalink url https://melayu-resepi.blogspot.com/2013/02/resepi-tumis-air-bayam-merah-ala-melayu.html Mudah-mudahan artikel ini Ini mungkin berguna.

0 Response to "Resepi TUMIS AIR BAYAM MERAH ala Melayu"

Catat Ulasan